Vortex VAC-A18A1D, aparat de aer conditionat ieftin, destinat locuintelor mai spatioase

Cauti un aparat de aer conditionat ieftin? Vortex VAC-A18A1D este cu siguranta unul care merita mai multa atentie. Aparatele de aer conditionat sunt foarte utile in orice casa, dar trebuie sa fie cumparate in perfecta cunostinta de cauza. Pe langa brand, motor si functii, cel mai mult conteaza puterea de racire/incalzire si nu odata am auzit oameni care se declarau dezamagiti de un model doar pentru ca era prea slab pentru casa in care locuiau. Acestea fiind spuse, aveti mare grija la indicatiile BTU.

Abia pe locul doi ar trebui sa vina firma producatoare. Si din acest punct de vedere chiar ai de unde alege. Daca banii sunt mai putini, perfect poate fi un aparat de buget, asa cum sunt cele de la Vortex. Iar pentru o suprafata mai mare, puteti incerca modelul Vortex VAC-A18A1D.

Vezi aici reducerea oferita de eMAG

Vortex VAC-A18A1D poate acoperi de la trei camere in sus

Vortex VAC-A18A1DAcest aparat de aer conditionat are 18000 BTU, ceea ce inseamna ca este destul de puternic si poate face fata in cazul racirii unui apartament marisor sau chiar a unui etaj de vila (nu va asteptati totusi sa poata deservi toata vila, unde cu siguranta v-ar trebui cate un aparat pe nivel). De asemenea, este mult mai eficient sa folosesti un singur aparat mai mare decat mai multe, dar mici, pentru fiecare camera, pretul si consumul fiind mai mici asa.

In plus, aparatul de aer conditionat Vortex VAC-A18A1D nu arata chiar rau. Este adevarat, nici nu vine cu cine stie ce design revolutionar, dar se prezinta acceptabil, este destul de  mic si are si un afisaj care indica temperatura la care este setat. Da, acestea sunt detalii pe care din ce in ce mai multe modele, chiar si cele ieftine, tind sa le integreze in aparatele lor, dar, dat fiind pretul, este bine ca iti poti cumpara si un aparat care arata decent cu bani mai putini.

Vezi aici toate detaliile tehnice

Daca pana acum am vorbit doar despre puncte pozitive, trebuie spus ca modelul are si cateva puncte minus. In primul rand, ii lipsesc functiile suplimentare mai interesante. Are doar un timer prin care poate sa fie programat sa porneasca si sa se opreasca la o anumita ora si un sistem de dezumidificare (aerul uscat se raceste sau se incalzeste mai repede decat cel umed). In rest, mai nimic, dar este oarecum de inteles dat fiind pretul de achizitie. In rest, putem spune ca modelul vine totusi cu o clasa energetica buna, A. Astfel, nu consuma prea mult, desi ramane un aparat mare (totusi, dat fiind faptul ca este vorba despre aer conditionat, adaugarea lui se va observa pe factura).

Pentru a atrage mai multi cumparatori, Vortex include in pachetul de achizitie si kit-ul de instalare. Este o miscare pe care o fac multi producatori mai mici si cred ca este o idee buna, pentru ca nu il mai platesti si pe acesta. Ramane totusi sa gasesti o echipa competenta pentru montare, dar asta nu tine de aparatul in sine. Facand un raport calitate pret, modelul iese in avantaj, pentru ca pretul este scazut si calitatea este una mai mult decat decenta. Nu este perfect si nu ar trebui sa te astepti la ceva deosebit, dar schimbari pe timp vara apar datorita lui.

Aparat de aer conditionat Vortex VAC-A18A1D, 18000 BTU, Clasa A, Auto-restart, Dezumidificare, Kit instalare inclus. Cumpara akoom cu reducere.

9.4 Total Score
Aer conditionat in toata casa la pret mic

Vortex VAC-A18A1D este un aparat de aer conditionat excelent pozitionat in raportul calitate / pret. In plus, faptul ca vine si cu un kit de instalare il face sa fie mult mai atractiv. Are si o excelenta reducere de pret.

Tehnologie
9.3
Design
9.2
Pret
9.7