Top zece cele mai vandute memorii USB

memorii USBDenumirea de USB provine de la: Universal Serial Bus – Magistrala Seriala Universala si este cea mai buna metoda de a conecta doua dispozitive (de aici si denumirea de porturi USB). Insa, atunci cand vine vorba de memoriile USB, lucrurile sunt foarte simple. Acestea reprezinta mici dispozitive cu capacitate de stocare diferita a datelor precum: documente, muzica, filme, fotografii, seriale si lista poate continua, permitand transferul rapid al acestora de la un dispozitiv la altul.

Vezi aici cele mai bune oferte

De cate ori nu am auzit expresii precum: „Ia stick-ul ca sa punem proiectul pentru conferinta de maine” sau „Am nevoie de o memorie USB pentru a muta pozele/filmul pe TV?” sau „Ai nevoie de fisierul X? E ok, ti-l dau pe stick”? Desi denumirea corecta este cea de memorie USB, multi utilizatori il numesc adesea „stick”, datorita formei sale dreptunghiulare (desi, in ultima vreme, au aparut o multime de modele cu forme diferite).

Memorii USB – un rol important

Practic, memoriile USB au capatat un rol tot mai important in zilele noastre, mai ales datorita a doua caracteristici importante pe care utilizatorii lor le cauta adesea: capacitatea generoasa si posibilitatea de a pastra vreme indelungata fisiere de orice fel. De cele mai multe ori, cand memoria unui dispozitiv precum un laptop, o tableta sau un smartphone se dovedeste neincapatoare, iar achizitionarea unui hard disk extern destul de costisitoare, o solutie de moment este apelarea la o memorie USB care sa pastreze informatiile.

Incepand cu anul 2013, aceste memorii au devenit foarte generoase ca spatiu de stocare, ajungand pana la 512 Gigabytes (GB). Insa, un alt atu care face memoriile USB atat de apreciate este dimensiunea redusa. Exista persoane care poarta aceste dispozitive de stocare pe post de brelocuri la chei sau in buzunarul de la camasa sau pantaloni. Foarte multe dintre ele se dovesc usoare, cantarind pana in 30 de grame, ceea ce le face foarte simplu de transportat.

Care sunt cele mai apreciate memorii USB?

Exista o serie de memorii USB care ocupa pozitii bune in topul vanzarilor din magazine, iar printre ele se numara urmatoarele modele: