Tefal Ultragliss FV4492, un fier de calcat la un pret foarte bun

Tefal-Ultragliss-FV4492Aspectul hainelor si ingrijirea corecta a acestora depind si de calitatea fierului de calcat folosit, asa ca merita sa alegi un model performant, mai ales acum ca preturile au scazut destul de mult. Tefal Ultragliss FV4492 este un fier de calcat cu raport calitate-pret foarte bun, oferind functii destul de atractive pentru un pret de mai putin de 150 de lei. Punctul de atractie principal si cel care scoate in evidenta modelul este calitatea talpii Tefal, brand renumit pentru aparatele dotate cu suprafete anti-aderente.

Vezi reducerea oferita de eMAG

Design-ul fierului de calcat Tefal Ultragliss FV4492 este unul foarte placut, fiind disponibil intr-o combinatie de alb si mov. Manerul este prevazut cu o parte cauciucata pentru a oferi o prindere buna si confortabila si a evita alunecarea. Pe suprafata din partea inferioara a fierului vei gasi informatii care sa te ajute sa il setezi in functie de nevoile fiecarui tip de haina calcata. Butonul rotativ circular este, de asemenea, prevazut cu informatii utile. Partea de langa talpa este prevazuta cu un imprimeu floral care exprima perfect delicatetea cu care aparatul trateaza hainele.

Pentru a permite umezirea hainelor in vederea calcarii mai usoare, aparatul este prevazut cu un rezervor de apa. Capacitatea acestuia este de 0.27 litri. Pentru o umplere rapida si pentru indepartarea riscului de a varsa apa este disponibil un orificiu special in partea frontala. Tot acolo vei gasi si butoanele pentru pulverizare. Acestea sunt disponibile pe gri si creeaza un contrast placut fata de restul carcasei. Lungimea cablului de alimentare este de 2 m, fiind destul de mare pentru a permite o calcare usoara, indiferent de distanta fata de priza si de suportul folosit pentru calcat (masa speciala sau podea).

Tefal-Ultragliss-FV4492-topDupa cum spuneam si la inceput, talpa reprezinta punctul forte al fierului. Aceasta este de tip Ultragliss Diffusion si se incadreaza intr-o serie premium. Talpa fierului de calcat Tefal Ultragliss FV4492 ofera o alunecare foarte buna si un acces usor chiar si in zone mai dificile ale hainelor, precum cele de langa nasturi. Alunecarea este lina si nu exista riscul ca hainele sa fie arse. De asemenea, baza este stabila. Ar mai fi de remarcat faptul ca este disponibil un sistem special anti-scurgere, astfel incat sa nu existe riscul aparitiei petelor pe haine. In acelasi timp, pentru cresterea durabilitatii aparatului, acesta este prevazut cu un sistem anti-calcar si unul pentru auto-curatare.

Vezi reducerea oferita de eMAG

Fierul de calcat are o putere de 2300 W, fiind unul foarte puternic. Debitul de abur este de 35 grame pe minut, iar jetul de abur are o putere de 120 de grame pe minut. Un aspect interesant este acela ca este permisa si calcarea pe verticala.

Tefal Ultragliss FV4492 poate fi gasit in magazine la pretul de aproximativ 140 de lei, fiind unul dintre cele mai accesibile si oferind, in acelasi timp, dotari destul de utile, care sa permita calcarea eficienta si in siguranta a hainelor. Talpa Ultragliss Diffusion poarta semnatura Tefal, asa ca beneficiaza de o calitate superioara. Alunecarea este deosebit de lina, iar in plus sunt disponibile sisteme speciale impotriva scurgerii de apa si formarii de calcar. Alegerea este una foarte inspirata, modelul meritandu-si locul in orice locuinta.

8.9 Total Score
Un fier de calcat eficient si ieftin

Tefal Ultragliss FV4492 se dovedeste a fi un fier de calcat perfect pentru orice gospodarie. Se manevreaza foarte usor, calca foarte bine.

Tehnologie
8.5
Design
9
Pret
9.3