Samsung Galaxy A5: smartphone-ul super AMOLED accesibil

Cei de la Samsung reusesc sa acapereze destul de mult din piata smartphone, avand succes atat pe categoria high-end, cat si pe categoria accesibila. Samsung Galaxy A5 este un model lansat anul trecut, care in 2016 beneficiaza de o serie de upgrade-uri care il transforma in una dintre cele mai atractive solutii pentru cei aflati in cautarea de dispozitive performante la pret ceva mai redus.

Vezi aici reducerea oferita de eMAG

Samsung Galaxy A5 – design impresionant si ecran premium

Samsung-Galaxy-A5Unul dintre aspectele la care noul Samsung Galaxy A5 exceleaza este diferentierea fata de comun. Designul ocupa un rol foarte important in acest sens. Avem de-a face cu un design cu o constructie impresionanta care imbina metalul si sticla si pluseaza printr-un profil ultra slim de invidiat. Materialele premium sunt destul de rare in categoria middle accesibila, asa ca modelul se face usor remarcat. Acesta are dimensiunile de 71 x 144.8 x 7.3 mm si este destul de usor, cu o greutate de 155 de grame.

Ecranul este un alt punct in care Samsung Galaxy A5 isi depaseste clasa. Acesta are 5.2 inch si foloseste tehnologia Super AMOLED integrata si la modelele de top S6 sau S7. Desigur, nivelul de calitate nu atinge aceleasi cote, dar ecranul beneficiaza in continuare de stralucirea si culorile vibrante specifice AMOLED. Imaginile sunt redate la calitate Full HD si au rezolutia de 1920 x 1080 de pixeli.

Performanta este sustinuta de un procesor Octa Core, iar sistemul de operare este Android 5.1.1, acesta primind de curand si upgrade-ul la Android 6 Marshmallow. Procesorul este de tip Snapdragon 615 sau Exynos 7580 CPU, in functie de tara de provenienta. Memoria RAM de 2 GB sustine si ea foarte bine performanta. Drept urmare, browsing-ul, gaming-ul sau rularea de aplicatii sunt foarte bine puse la punct.

Memoria interna este de 16 GB si poate fi extinsa printr-un card microSD pana la 128 GB.

Daca vorbim de un model Samsung, merita sa acordam atentie si camerelor foto. Aici lucrurile stau din nou foarte bine, intalnind o camera principala de 13 MP si o camera secundara de selfie de 5 MP. Rezultatele sunt atractive, camera principala beneficiind chiar si de stabilizator de imagine si avand o performanta buna in conditii de iluminare redusa. Partea ce putea fi imbunatatita este de data aceasta la nivelul culorilor, acestea parand de multe ori sterse.

Cumpara akoom cu reducere

In ceea ce priveste autonomia, Samsung Galaxy A5 este dotat cu o barie de 2900 mAh si are un timp redus de incarcare. Autonomia este mai mult decat atractiva, facand fata foarte bine unei utilizari intenese. O ora de streaming online cheltuie in jur de 7-8% din autonomie, in timp ce acelasi interval petrecut ascultand muzica inregistreaza reducerea acesteia cu 3%.

Samsung Galaxy A5 este un smartphone performant disponibil la un pret accesibil. Acesta se remarca printr-un design premium, un ecran AMOLED cu mult superior clasei sale, un procesor performant si o autonomie atractiva. Modelul va ramane actual pentru mai mult timp, facand fata provocarilor pe termen lung. Solutia este potrivita pentru oricine isi doreste un gadget nou la pret bun.

Telefon mobil Samsung Galaxy A5 (2016), 16GB, 4G. Smartphone extrem de accesibil. Vezi pretul de astazi.

9.4 Total Score
Un smartphone performant, extrem de accesibil

Samsung Galaxy A5 este telefonul perfect pentru cei mai putin pretentiosi, dar care vor, totusi, un aparat care sa le fie cu adevarat de folos. Se misca bine, arata foarte bine si costa putin. Are si o reducere consistenta in aceasta perioada.

Tehnologie
9.2
Design
9.2
Pret
9.7