Incepatorii in arta fotografiei se pot orienta cu incredere catre Nikon D3200

Aparat-foto-DSLR-Nikon-D3200In ziua de astazi se pot face poze cu orice aparat, de la telefoane la tablete si aparate digitale ieftine si simple. Profesionistii si cei pasionati stiu, insa, ca este nevoie de DSLR pentru ca fotografiile sa iasa bine. Aceste aparate foto sunt insa destul de scumpe si nu toata lumea isi poate permite unul, mai ales cand dorinta este aceea de a face doar niste poze casual.

Insa, pentru cumparatorii pasionati, care abia incep sa deprinda cu adevarat arta fotografiei, se gasesc si solutii mai ieftine, asa cum este si Nikon D3200.

Vezi aici reducerea oferita de eMAG

Performante foarte bune pentru pretul cerut

Aparat-foto-DSLR-Nikon-D3200-backCei care nu stiu foarte multe despre aparatele foto, vor considera ca acesta este un model prea scump. Cu toate acestea, daca luam in calcul ca Nikon D3200 este un aparat de calitate premium, pretul este unul cu adevarat mic. Asadar, raportul calitate pret este unul dintre cele mai bune de pe piata si acesta poate fi un punct de plecare foarte bun.

Nikon D3200 are o rezolutie de 24.2 MP, ceea ce inseamna ca pozele realizate cu acest aparat vor fi unele foarte clare si de o calitate superioara. Pe de alta parte, acesta este modelul entry level (adica pentru incepatori) cu cea mai mare rezolutie de pe piata, lucru destul de impresionant daca se ia in considerare si pretul. Pe langa aceasta, aparatul are 11 puncte de focalizare iar pentru incepatori exista si functia Ghid, care ii ajuta pe acestia sa deprinda modul de utilizare a aparatului, dar si cum se realizeaza cele mai bune fotografii.

Poate fi utilizat si pentru inregistrari video

Aparat-foto-DSLR-Nikon-D3200-comenziUn avantaj pentru Nikon D3200 este acela ca aparatul are si functia de inregistrare video. Asadar, se poate spune ca acesta ofera meniul complet, mai ales atunci cand situatia impune si filmare. Indiferent de cum este utilizat aparatul, controlul este unul destul de simplu si usor de invatat, asa ca, din acest punct de vedere nu vor exista probleme, chiar daca aparatul este destinat in special celor aflati la inceput de drum.

Mai mult decat atat, inregistrarile sunt in format full HD, asa ca nivelul lor de claritate este unul foarte ridicat. Pentru cei care isi doresc sa experimenteze, aparatul are si diverse efecte precum D-Lightning, Monocrom sau Miniatura, dar si posibilitatea de programare intarziata de pana la 20 secunde.

Aparat-foto-DSLR-Nikon-D3200-obiectivAparatul este dotat cu o iesire USB si una HDMI mini, asa ca acesta se poate conecta fara probleme la alte dispozitive. Bateria rezista si ea destul de mult, putandu-se realiza cateva sute de fotografii pe parcursul a peste 6 -7 ore. Iar pentru memorie, se pot utiliza carduri SD mai mult decat incapatoare.

Cumpara-l akoom cu reducere

Din pacate, utilizarea unui aparat DSLR de 24 MP la adevarata sa capacitate presupune si achizitionarea unor obiective destul de scumpe. Pentru cei pasionati, insa, aceasta este o necesitate si nicidecum un dezavantaj. Asadar, in ciuda unor posibile investitii ulterioare, Nikon D3200 este un aparat de mare calitate, cu atat mai grozav fiind faptul ca se gaseste la un pret scazut pentru ceea ce ofera. Prin urmare, acesta este o idee foarte buna pentru incepatori, dar si pentru cei care doresc ceva mai mult decat o simpla camera foto.

9.3 Total Score
O camera DSLR ieftina, dar buna

Pentru cei care fac primii pasi in arta fotografica si care considera ca a venit vremea achizitionarii unei camere foto DSLR, Nikon D3200 poate fi o alegere inspirata. O camera foto foarte buna, fara mari pretentii, dar care poate fi cumparata cu o mare reducere.

Tehnologie
8.8
Design
9.2
Pret
9.8