Pentru un laptop extrem de ieftin dar decent, se poate incerca Lenovo IdeaPad G50-45

Stim ca nu toata lumea isi doreste un laptop extrem de performant si acest lucru este chiar incurajat, mai ales daca activitatile pentru care cumperi nu necesita o putere de procesare prea mare, memorie gigantica sau placa video de ultima generatie. La birou, la scoala sau pentru calatorii ai nevoie de un laptop decent, dar nici pe departe de unul spectaculos si, in acest fel, nu este necesar sa cheltuiesti prea multi bani pe unul. De aceea, Lenovo IdeaPad G50-45 poate fi chiar una dintre cele mai bune astfel de solutii, mai ales daca se acorda atentie si pretului foarte scazut.

Vezi aici reducerea oferita de eMAG

Ofera tot ceea ce ai putea dori de la un laptop de uz general

Laptop-Lenovo-IdeaPad-G50-45-rightUn astfel de computer nu este destinat actiunilor foarte complexe si consumatoare de resurse si cumparatorii trebuie sa inteleaga acest lucru inainte a face o afacere de care sa fie profund nemultumiti. Insa, pentru uzul general (adica utilizare de Microsoft Office, muzica, vizionare de poze, editari de text, filme, Internet si comunicare), acest model poate aduce avantajele lui.

Vezi aici mai multe review-uri la laptopuri ieftine

In primul rand, are un procesor suficient de performant pentru a reusi sa tina pasul cu cerintele utilizatorului modern, fara a se incalzi sau fara sa scada prea tare. Fiind un AMD Dual-Core E1 cu frecventa de 1.35 GHz, se pot incerca chiar si cateva jocuri mai vechi, dar doar atat. Placa video ramane totusi una dedicata, iar memoria de 2 GB si hard diskul de doar 350 GB nu sunt nici pe departe dotari impresionante, asa ca nu este bine sa fiti prea indrazneti cu acest model.

Bun la birou, dar si acasa

Laptop-Lenovo-IdeaPad-G50-45-leftCu un display de 15.6 inch si o rezolutie de 1366 x 768 pixeli HD, nu se poate spune ca laptopul se prezinta chiar rau, fiind decent pentru a se putea urmari filme pe el. In plus, este dotat si cu camera web si cu microfon incorporat, asa ca se poate comunica pe Skype, Yahoo sau alte platforme online. Nici din punct de vedere al conectivitatii nu sta rau, cu intrari USB 2.0 si 3.0, VGA si HDMI. Asta inseamna ca se pot realiza prezentari, se pot si proiecta, ceea ce il face perfect pentru birouri sau sali de clasa. Partea negativa este ca nu are instalat decat un sistem de operare DOS, ceea ce inseamna ca va fi nevoie de o investitie suplimentara pentru Windows.

Vezi aici mai multe imagini si specificatii tehnice

In ceea ce priveste transportul, Lenovo IdeaPad G50-45 este un model usor, de doar 2.5 kilograme, cu carcasa din plastic. Bateria are o perioada de viata de 3 – 4 ore, asa ca rezista la o calatorie mai scurta cu trenul sau autobuzul.

Toate acestea demonstreaza ca Lenovo IdeaPad G50-45, in ciuda unor lipsuri evidente cauzate de pretul extrem de scazut, poate sa faca fata unor cerinte de zi cu zi care nu presupun o activitate prea intensa. De aceea, poate fi cumparat si ca un al doilea laptop, pentru deplasari si serviciu. Iar cand cel mai mare dezavantaj al sau este lipsa sistemului de operare, este clar ca avem de a face un model decent.

9 Total Score
Lenovo IdeaPad G50-45 - un laptop ieftin, o posibila solutie

Pentru cei care nu au mare lucru de facut la computer, laptopul Lenovo IdeaPad G50-45 poate fi solutia ideala. Este ieftin, se misca binisor, asa ca vizionarea unui film, navigarea pe internet, dar si taskurile uzuale pot fi facute cu succes. Si nu trebuie sa cheltui prea mult.

Tehnologie
8.9
Design
8.8
Pret
9.2