Laptop Lenovo G50-30, o solutie pentru cumparatorii mai putin pretentiosi

Cei care isi doresc un laptop, indiferent de performantele acestuia, se pot orienta catre un model mai ieftin, acestea oferindu-le ceea ce cauta, fara insa a cere foarte mult in schimb. Pentru multi, modelele cu pret redus reprezinta o piata complet lipsita de interes si chiar evitata, dar, daca pretentiile nu sunt mari si cineva isi doreste un laptop pentru a naviga pe internet si ocazional pentru muzica sau filme, cele mai indicate sunt totusi aceste alternative, asa cum este si Lenovo G50-30.

Vezi aici reducerea oferita de eMAG

Un laptop micut, usor de transportat

Laptop-Lenovo-G50-30-sideLenovo G50-30, la doar 2.5 kilograme, nu este un laptop foarte greu si asta il transforma intr-o optiune pentru cei care circula foarte mult. O alta varianta in care acest model poate fi utilizat fara probleme este ca al doilea laptop sau ca inlocuitor de PC, mai ales de catre cei care isi doresc un gadget si pentru munca. In rest, ecranul are o dimensiune normala, de 15.6 inch si ofera imagine HD, iar carcasa, desi este construita din plastic, poate fi rezistenta daca laptopul nu este supus unor conditii extreme de functionare.

In ceea ce priveste dotarile, Lenovo G50-30 are difuzoare si microfon integrat, camera web si cititor de carduri, asa ca nu vor fi probleme in a avea acces la muzica si filmele preferate. Iar porturile HDMI, VGA, USB 2.0 si 3.0 il fac sa fie compatibil si pentru conectarea cu multe alte dispozitive.

O configuratie potrivita doar pentru activitati uzuale

Laptop-Lenovo-G50-30-leftIn cazul laptopurilor, pretul redus inseamna automat si sacrificii destul de mari in ceea ce priveste specificatiile. Daca la alte electronice se mai gasesc si avantaje care sfideaza pretul, pentru un model din categoria lui Lenovo G50-30 este greu sa faca fata concurentilor mult mai scumpi. Si, totusi, daca acest laptop este cumparat exact pentru ceea ce este, sansele de a fi dezamagiti de el scad considerabil.

Vezi aici mai multe fotografii si detalii tehnice

Procesorul Intel Celeron Dual Core de 2.16 GHz este unul slabut, la fel si si placa video integrata. Asadar, pe acest model jocurile care depasesc anul 2010 cu indulgenta nu vor merge niciodata, dar pentru filme, muzica si navigare pe Internet, toate la un nivel decent, nici nu este nevoie de mai mult. Capacitatea de memorare se ridica la 500 GB, si chiar daca un laptop scump ofera mult mai mult, aceasta este suficienta pentru cerintele de zi cu zi ale celor care lucreaza doar documente Microsoft Office si alte fisiere mai mici.

Acestea fiind spuse, nu se poate afirma despre Lenovo G50-30 ca nu are publicul lui. Pana la urma, laptopurile low end sunt si ele bune pentru cei care le folosesc doar pentru Internet si alte cateva activitati si care nu se asteapta sa se joace sau sa faca ceva mai complicat. In plus, acesta are si marele avantaj de a veni cu Windows 8 gata instalat, ceea ce usureaza sarcina proprietarului si ii permite sa economiseasca banii pe care i-ar fi folosit pe sistemul de operare. Asadar, Lenovo G50-30 poate fi un laptop util, iar raportul calitate pret este unul corect.

8.9 Total Score
Un laptop pentru birou, extrem de ieftin

Lenovo G50-30 nu-ti poate oferi cate-n luna si-n stele. Face bine chestiile de baza, dar la cat costa nici nu ai cum sa emiti prea multe pretentii. Il gasim ideal ca pe primul laptop pentru un copil de gimnaziu. Va fi limitat la jocuri, dar va putea sa-si faca referatele fara nicio problema. Este si extrem de ieftin.

Tehnologie
8.5
Design
8.9
Pret
9.2