Laptop Asus X555LD-XX085D, calitate la un pret decent

Cand vorbim despre laptop-uri, ne raportam de regula la care sunt cele mai bune modele ieftine sau cele mai performante noi aparitii, fara a acorda insa o mare importanta si modelelor intermediare, care imbina un pret relativ scazut cu niste performante bune, ce permit chiar si rularea jocurilor de ultima generatie. Insa, cum romanul de rand isi permite in primul rand un astfel de produs, este bine sa vedem ce propun si acestea, pentru a oferi o privire cat mai completa asupra pietei.

Laptop-Asus-X555LD-XX085D-rightAsadar, unul dintre competitori este Asus X555LD-XX085D, un model destul de elegant, usor de transportat si cu performante medii spre bune care il recomanda la prima vedere pentru o achizitie.

Vezi aici reducerea oferita de eMAG

Perfect pentru jocuri, cel putin deocamdata

Stim cu totii ca, in cativa ani, un laptop mediu va deveni unul cu pret scazut, care se va adresa doar persoanelor interesate de utilitatile sale de baza. Dar sa privim totusi in prezent, cand Asus X555LD-XX085D inca poate sa reziste si sa ofere o configuratie care sa faca fata cerintelor destul de mari ale jocurilor noi.

Laptop-Asus-X555LD-XX085D-connect

Procesorul, placa video si memoria RAM sunt toate decente, desi nu varfuri in clasa lor. Ca procesor, laptorul se poate lauda cu un Intel Core i5 bunisor, de 1.7 GHz, iar memoria este 4 GB RAM DDR3. Asadar, chiar si fara sa se apeleze la imbunatatiri, modelul tot va rula foarte bine programe gen Photoshop si jocuri noi. Pentru acestea din urma, placa video este la fel de imporanta, iar Asus X555LD-XX085D are chiar una dedicata de 2 GB.

Un avantaj pentru cei care calatoresc mult

Laptop-Asus-X555LD-XX085D-leftLaptopul are o carcasa din plastic, dar aceasta reuseste sa fie una destul de rezistenta, cel putin la o prima vedere. Tocmai din aceasta cauza el cantareste doar 2.3 kilograme, foarte putin chiar si pentru un produs de generatie noua. Acesta este un mare atu pentru cei care doresc sa ia laptopul in calatorii, bateria tinand si ea in jur de 4 – 5 ore intr-o utilizare normala.

Ecranul are o diagonala de 15.6 inch, asa ca filmele si imaginile se vad bine, mai ales ca rezolutia este de 1366 x 768 pixeli, iar display-ul LCD este dotat cu tehnologia Glare. Sunetul este decent, iar pentru cei interesati sa comunice, laptop-ul are un microfon incorporat si camera web. In plus, are porturi USB 2.0, 3.0, HDMI si VGA iar capacitatea de stocare a hard diskului este de 500 GB (este drept, cam putin). Din pacate, modelul vine doar cu un free DOS instalat, asa ca pentru Windows trebuie sa se cheltuie in plus.

Vezi aici toate specificatiile tehnice

Laptop-Asus-X555LD-XX085D-flatDin fericire, pretul lui Asus X555LD-XX085D nu este foarte mare, asa ca investitia nu va fi una exagerata. Raportul calitate pret este asadar unul decent, care propune performante bune, fara insa a exagera cu pretul. Una peste alta, vorbim despre un laptop de clasa medie care isi face foarte bine treaba si oricine l-ar cumpara trebuie sa stie ca, pentru doi sau trei ani, acesta va face fata fara probleme avansului pe care il vor inregistra programele si jocurile. Iar pentru banii ceruti, poate fi suficient.

9.1 Total Score
Un laptop util, cu un procesor foarte bun

La modelul de laptop Asus X555LD-XX085D ne-a placut in primul rand procesorul. Este o garantie a faptului ca nu se va uza tehnic si nici moral in macar 2 ani. Ne-a mai placut si pretul, si mai ales reducerea de care te poti bucura akoom.

Tehnologie
9.2
Design
8.9
Pret
9.1