Asus X555LA-XX172D – laptop cu procesor Intel Core i3 la un pret excelent

Laptop-Asus-X555LA-XX172D-rightIn mod cert, nu ne putem imagina activitatea noastra de zi cu zi fara sa avem la indemana si un computer. Cu toate acestea, este destul de greu sa ne putem descurca si fara un laptop, mai ales daca avem o meserie care presupune multa mobilitate.

In aceste conditii, nu putem apela la PC-ul de acasa si nici nu este bine sa folosim un laptop foarte performant (din cauza virusilor sau a eventualelor accidente), solutia ramanand sa cumparam unul mai ieftin, dar totusi care sa ofere performante decente. Iar piata este plina de modele care se bat pentru titlul de cel mai bun laptop low cost, Asus X555LA-XX172D.

Vezi aici pretul oferit de eMAG

Un model excelent pentru activitatea de zi cu zi

Laptop-Asus-X555LA-XX172D-leftAsus X555LA-XX172D, desi nu atinge chiar nivelul de utilitate al unui laptop de ultima generatie, este un produs care permite o activitate diversa, de la editare de text, realizare de proiecte pana la vizionarea de filme si ascultarea muzicii. Bineinteles, este excelent si pentru navigarea pe internet, dar fiecare laptop din ziua de astazi se preteaza la asa ceva.

Cu alte cuvinte, procesorul Intel Core i3 cu o frecventa de 1.9 GHz isi face bine treaba si ofera laptopului suficienta viteza de raspuns pentru ca acesta sa faca fata oricarei cerinte a utilizatorului. Totusi, daca cineva doreste sa se si joace pe el, va fi cel mai probabil dezamagit, placa video integrata nepermitand decat rularea unor jocuri foarte vechi.

Pentru filme si muzica, Asus X555LA-XX172D este insa mult mai potrivit. Ecranul are o diagonala de 15.6 inch si o rezolutie de 1366 x 768 pixeli care poate sa redea si imaginile in HD, asa ca filmele, chiar si in format Blu-Ray se vor vedea excelent. Sunetul este unul decent, notele se aud bine si se pot deosebi intre ele, asa ca nici din acest punct de vedere nu se pot reprosa prea multe.

Laptop-Asus-X555LA-XX172D-slide

Portabilitate ridicata

Laptop-Asus-X555LA-XX172D-left1Laptopul are dimensiuni normale pentru unul cu diagonala sa, mai exact 382 x 25.8 x 256 mm si cantareste foarte putin, doar 2.3 kilograme. Asadar, este mai mult decat potrivit sa fie purtat in timpul unor calatorii, pe tren sau pe autobuz. Bateria are un nivel decent, in jur de 4 ore (in functie si de gradul de utilizare), insa prezinta si un dezavantaj, aceasta nefiind detasabila.

Vezi aici mai multe imagini si detalii tehnice

In ceea ce priveste conectivitatea si cumunicarea, modelul de fata are porturi USB 2.0 si 3.0, VGA HDMI, asa ca este compatibil cu toate dispozitivele externe. Are si camera, una VGA, microfon, iar capacitatea de stocare este una acceptabila, de 500 GB.

Vezi si review-ul nostru la Laptop HP ProBook 450 G2.

In concluzie, Asus X555LA-XX172D este un laptop decent pentru persoanele care nu au pretentii foarte ridicate. In mod clar nu este un laptop de jocuri si nici unul pentru editare foto/video sau pentru viteze foarte mari, dar pentru prezentari, filme si muzica este destul de bun. Din pacate nu are niciun sistem de operare instalat, ceea ce inseamna o cheltuiala suplimentara, dar chiar si asa prezinta unul dintre cele mai bune raporturi calitate pret si este unul dintre cele mai performante modele low cost de pe piata.

Erik Constantin
19.05.2015

9.4 Total Score
Un laptop mai mult decat decent

Asus X555LA-XX172D poate fi cumparat cu maxim 1.700 lei. Pentru acesti bani primiti un laptop foarte bine asezat care-si va face treaba in conditii de exploatare normala. Imi place mult procesorul i3 de la Intel, ajuta foarte mult.

Tehnologie
9.3
Design
9.5
Pret
9.3