Asus N551JK-CN104D – pentru utilizatorii pretentiosi

Daca esti pasionat de tehnologie si vrei sa fii in pas cu ultimele tendinte in materie de IT, inseamna ca este important pentru tine sa stii ce model de laptop a mai aparut si ce anume il recomanda. Daca vrei sa iti achizitionezi unul modern, care sa fie recomandat de caracteristicile pe care le are si nu doar de reclama de care se bucura, inseamna ca trebuie sa arunci o privire asupra ofertelor celor de la Asus.

Vezi aici pretul oferit de eMAG

Un design cu care sa te lauzi

Asus-N551JK-CN104D-rightAsus N551JK este un laptop de ultima generatie, fiind cel mai bun din clasa lui atat in materie performante cat si de aspect. Design-ul modern si finisajul metalic cu cercuri il fac foarte distinctiv comparativ cu alte produse din aceeasi clasa. Ca si dimensiuni avem un gabarit de 383 x 28 – 31.5mm x 25 mm si o greutate de 2.7 kg, si chiar daca nu face parte dintr-o categorie ultra slim, acest laptop poate fi utilizat oriunde vei avea nevoie, fiind destul de fiabil. Daca vrei sa te bucuri de o imagine foarte buna si clara trebuie sa stii ca Asus iti aduce un ecran LCD LED full HD Anti-Glare, Ultra Slim Design cu o diagonala de 15.6 inch si o rezolutie de 1920 x 1080 pixeli.

Vezi aici toate mai multe modele performante de la Asus.

Datorita tehnologiei display-ului, culorile sunt reglate automat si iti dau o precizie foarte buna a acestora si o claritate deosebita indiferent daca vorbim de poze, filme sau aplicatii. Un alt detaliu, privind aspectul, este legat de prezenta tastaturii iluminate atat a celei standard cat si a partii numerice. La exterior mai putem vedea porturile pentru comunicatii, un port HDMI, o iesire audio, un port RJ-45 si 3 porturi USB 3.0. Utilizarea in conditii de lumina redusa se face lejer datorita prezentei tastaturii iluminate.

Daca esti in cautarea unui laptop de top pentru gaming, vezi si review-ul nostru la Asus G751JM-T3044H.

Asus-N551JK-CN104D-port

Performanta de invidiat

Asus-N551JK-CN104D-leftEvolutia acestui laptop in materie de performanta se datoreaza unui procesor Intel Core i7 model 4710HQ cu 4 nuclee si o frecventa de 2500 MHz. In cazul in care pe acest laptop avem pornite mult prea multe aplicatii si ruleaza putin mai greu (ceea ce se intampla destul de rar) frecventa procesorului poate fi crescuta pana la 3500 MHz datorita tehnologiei Intel Turbo Boost Technology 2.0. In ceea ce priveste memoria acestui laptop avem la dispozitie doua sloturi DDR3 fiecare cu o placa de 8 GB ce ruleaza cu o frecventa de 1600 MHz.

Modul in care sunt realizate aceste laptopuri Asus din seria N iti asigura o experienta multimedia superioara in cazul filmelor sau jocurilor, lucru datorat si placii video dedicate NVIDIA GeForce GTX 850M de 4GB DDR3, dar si displayului full HD sau a sistemului audio SonicMaster. Daca vrei sa transferi date pe sau de pe acest dispozitiv trebuie sa stii ca ai la dispozitie Bluetooth 4.0, 3 porturi USB 3.0 care transfera date cu o viteza de 10 ori mai mare decat cele 2.0, un cititor de carduri SD, MMC, dar si o tehnologie Wi-Fi 802.11a/g/n.

Vezi aici mai multe fotografii si specificatii tehnice

Faptul ca il poti achizitiona la un pret ce oscileaza in jurul valorii de 5000 de lei, poate cauza unele reticente privind achizitia acestuia, dar daca ar fi sa analizam in amanunt toate caracteristicile si nivelul de performanta pe care ti-l asigura acestea, cred ca importanta pretului se diminueaza. Faptul ca acesta nu are un soft de operare preinstalat iti lasa tie libertatea sa il instalezi pe cel care ti se pare mai util. Asus N551JK-CN104D mai vine insotit si de un Subwoofer extern pentru a te ajuta sa te bucuri de un sunet cum rar gasesti la un laptop.

9.7 Total Score
Un laptop cu adevarat de TOP

Asus N551JK-CN104D este cu adevarat un laptop pentru cei care vor cea mai buna calitate. Extrem de fiabil si rapid, ajutat de tehnologii de ultima generatie, Asus N551JK-CN104D nu este un laptop ieftin, dar cu siguranta iti implineste toate asteptarile.

Tehnologie
9.8
Design
9.9
Pret
9.5