Canon 1200D, un aparat DSLR care isi va multumi cumparatorul

Canon 1200D este o camera foto DSLR destinata in special incepatorilor. Acest lucru se evidentiaza in special prin pret, care este unul accesibil pentru majoritatea celor care sunt interesati sa investeasca intr-un asemenea dispozitiv.

DSLR-Canon-EOS-1200D-blitzDe asemenea, se observa si in faptul ca cei de la Canon au echipat acest aparat foto DSLR si cu aplicatia EOS Companion, care ii ajuta pe toti cei aflati la inceput de drum in ale fotografiei sa manuiasca cu mai multa indemanare aparatul.

Vezi aici reducerea oferita de eMAG

Un aparat DSLR foarte bun pentru incepatori, dar nu numai

Aparatul beneficiaza de un senzor cu o rezolutie de 18 MP, astfel putandu-se obtine fotografii cu o claritate foarte buna. La sporirea claritatii imaginilor, mai ales in conditii de luminozitate slaba, contribuie si sensibilitatea ISO care are valori intre 100 si 6400, dar in modul extins ajunge pana la 12800, ceea ce va asigura fotografiilor o claritate foarte buna chiar si atunci cand exista un nivel scazut de lumina si nu se doreste folosirea blitz-ului.

DSLR-Canon-EOS-1200D-displayCanon 1200D are parte si de un stabilizator de imagine, care ajuta la obtinerea unor imagini bune chiar si atunci cand cel care le realizeaza tremura. La acest aparat pot fi gasite 14 rezolutii foto, astfel ca fiecare poate sa aleaga felul in care vor arata fotografiile inca de la inceput, fara a mai fi nevoit sa faca aceste ajustari in programe de prelucrare foto. Fotografiile realizate vor putea fi salvate cu extensiile RAW, JPEG sau DPOF.

Canon 1200D este un aparat care se poate folosi si la filmat, in formatul video fiind HD si rezolutiile video de 640×480, 1280×720 si 1920×1080 pixeli, specificatiile fiind unele foarte bune avand in vedere pretul care este cerut pentru aparat.

Ecranul este unul LCD de 3 inch, suficient pentru a putea vedea destul de bine care sunt rezultatele muncii fotografului si daca e nevoie de anumite schimbari pentru viitorul cadru.

O mai mare usurinta in manevrare

DSLR-Canon-EOS-1200D-butoaneCanon 1200D este un aparat foto DSLR care cantareste destul de putin, adica 480 g, lucru care il face sa fie usor de carat chiar si pe distante mari. Iar cureaua de umar cu care vine il face usor de manevrat si in timpul fotografierii sau filmarii. Dimensiunile aparatului, de 129.6 x 99.7 x 77.9 mm nu sunt cele mai mici, dar nici nu vor incomoda fotograful in munca sa.

Vezi mai multe fotografii si detalii tehnice

Durata bateriei, care este de aproximativ 500 de cadre, garanteaza ca proprietarul nu va fi nevoit sa se opreasca exact in mijlocul muncii sale. Desigur, viata bateriei putea fi una mai indelungata, dar, pentru pretul cerut, este un sacrificiu care merita facut.

Singurul minus notabil care i se poate imputa aparatului este durata de viata a bateriei, care nu se ridica la nivelul altor produse din aceeasi gama Canon. Dar, chiar si asa, aparatul este unul care merita cumparat mai ales daca cel care si-l doreste este la inceput de drum in lumea fotografiei si vrea sa exploreze acest tip de arta. Raportul dintre calitate si pret este unul excelent care va face ca acest produs sa il multumeasca pe cel care il va achizitiona.

Vezi si review-ul nostru la camera foto Nikon D3200

9.3 Total Score
O camera foto excelenta pentru incepatori

Canon 1200D este un DSLR extrem de potrivit pentru cei care sunt la inceputurile fotografiei "serioase". Este o camera foto ce poate fi usor strunita si care-ti poate aduce fotografii extrem de reusite. In plus o poti avea la un pret forte, foarte bun.

Tehnologie
9.1
Design
9.5
Pret
9.3