Masinile de spalat vase, electrocasnice cu o popularitate in crestere

masini-de-spalat-vaseDesi inventate acum mai bine de o suta de ani, masinile de spalat vase au inceput sa fie folosite mai intens abia in anii ’50 iar, de atunci, ele s-au raspandit destul de mult. Cu toate acestea, cumparatorii romani inca nu le folosesc atat ce mult, cel putin nu la fel de mult precum masinile de spalat, frigiderele sau alte electrocasnice. In ciuda acestui fapt, ele sunt extrem de utile, facand in locul proprietarului una dintre cele mai nedorite activitati casnice. Bineinteles, exista o diversitate si cand vine vorba despre masinile de spalat vase, asa ca fiecare trebuie sa aleaga ceea ce i se potriveste.

Diverse marimi, pentru diverse tipuri de utilizatori

Ca orice aparat electrocasnic, masinile de spalat vase vin in diverse marimi, existand astfel posibilitatea ca orice client, in functie de dimensiunile bucatariei sale si a spatiului existent, sa aleaga ceea ce i se potriveste. Masinile standard sunt cele mai comune si ofera cel mai mare volum de incarcare. Acestea se utilizeaza destul de usor, cu un sistem de control clasic, dar mai nou au si dotari precum ecran touchscreen. Vezi aici cele mai ieftine masini de spalat vase.

Daca acestea au, in medie, o latime de 61 de cm, exista si modele mai mici, de 46 de cm, pentru bucatariile in care exista mai putin spatiu. Utile si pentru cei care au mai putine vase de spalat, acestea sunt, bineinteles, si mai ieftine.

Exista si masini cu sertar, 1 sau 2, care permit spalarea alternativa sau concomitenta in cele doua compartimente. In plus, acestea sunt facute pentru a incapea in aceleasi spatii ca si cele obisnuite.

Avansul tehnologic aduce noi avantaje

Masinile de spalat vase profita si ele de pe urma tehnologiilor moderne, avand mai multe programe de spalare si deci o eficienta crescuta in raport cu cele din trecut. Exista cicluri de spalare usoara, normala si rapida, setate in functie de cat de murdare sunt vasele. De asemenea, multe masini moderne pot sa insiste mai mult asupra vaselor foarte murdare, dar au incorporate si programe de uscare.

Exista si masini de spalat vase care au incorporat un filtru care retine sarurile din apa, pentru ca vasele sa fie mai protejate. In ceea ce priveste materialele din care sunt construite, plasticul sau, la modelele de top, otelul inoxidabil sunt utilizate pentru cuva, acestea putand fi si ajustate pentru a cuprinde orice articol care trebuie spalat.

Nu a fost uitat nici controlul prin touchpad, diversii senzori si conectarea la dispozitive mobile, caracteristici care aduc masinile de spalat vase in era tehnologiilor moderne.

Eficienta energetica, o cerinta foarte importanta

Intr-o era in care economia de energie conteaza mai mult ca niciodata, era normal ca si aceste electrocasnice sa se supuna acelorasi standarde ca si frigiderele sau masinile de spalat rufe. Astfel, ele pot varia de la A la A+++, in functie de consumul de apa si de electricitate. Si chiar daca cele A+++ sunt mai scumpe, investitia merita, putand fi recuperata intr-un timp mai scurt. Cu toate acestea, cel mai mare avantaj al masinilor de spalat vase este incredibila economie de timp si efort pe care o ofera.