Masina de spalat, un aparat care ne face existenta mai confortabila

masini-de-spalat-rufe-uscatorMasinile de spalat au inceput sa fie populare inca din anii de dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, insa modelele moderne, precum cele din ziua de astazi, sunt o inventie a anilor ’90, cand multe lucruri s-au schimbat in lumea electrocasnicelor. Iar acum, masinile sunt mai avansate ca niciodata si ofera posibilitati multiple, pe masura nevoilor fiecaruia. Capacitatea de incarcare, ciclurile de spalare avansata si eficienta energetica sunt doar cateva dintre specificatiile care trebuie urmarite atunci cand se cauta o masina de spalat care sa satisfaca toate nevoile cumparatorilor.

Incarcare frontala vs incarcare superioara

Modelul masinii de spalat este unul dintre cele mai importante aspecte, asta mai ales din punct de vedere estetic. Cat priveste calitatile celor doua tipuri de masini de spalat, acestea sunt in mare masura identice. Dintre cele doua, masinile cu incarcare frontala tind sa aiba mai mult spatiu pentru o incarcatura superioara si, in anii din urma, erau mai bine dotate tehnologic. Insa acesta nu mai este cazul, deoarece producatorii au scos pe piata si masini cu incarcare superioara la fel de performante, cu clase energetice excelente si numeroase programe de spalare.

Capacitatea, viteza de centrifugare si nivelul de zgomot sunt caracteristici importante

masini-de-spalat-rufe-incarcare-verticalaCapacitatea este un element de baza al masinii si, de aceea, el poate fi sarit cu vederea. Insa, fara indoiala, este important sa se faca diferenta intre o masina cu o capacitate de 6 kilograme (cat se inregistreaza, de regula, la masinile standard) si una de 12 kilograme (acesta fiind un maxim pentru masinile destinate locuintelor). Cu cat capacitatea este mai mare, cu atat numarul de spalari scade, la fel si facturile la apa si electricitate.

Viteza de centrifugare, care variaza intre 1000 si 1600 de rotatii pe minut, este de asemenea importanta, deoarece ea determina gradul de uscare a rufelor dupa terminarea spalarii. Cu alte cuvinte, daca doriti ca hainele sa fie mai uscate, cautati masini cu viteza de centrifugare cat mai mare.

De regula, cu cat o masina este mai noua si mai avansata tehnologic, este si mai silentioasa. Poate ca zgomotul nu este deranjant, dar un nivel de sub 50 de decibeli la spalare (cat cel al unui frigider) este, cu siguranta, de luat in seama.

Tehnologii moderne, pentru performante ridicate

Zilele in care existau doar doua cicluri de spalare s-au dus demult. Acum, masinile de spalat moderne au parte de cicluri pentru materiale sensibile, haine colorate sau negre, programe antibacteriene, spalare intarziata sau diverse tipuri de clatire. Majoritatea ating si chiar trec de 16 cicluri de spalare si diferentele sunt vizibile. In plus, unele masini ofera cronometrari, cicluri de spalare rapida (care nu depasesc 15 minute), programe anti zgomot si numeroase sisteme de siguranta (impotriva spumei, a copiilor, etc), iar ecranele LCD si touchscreen sunt din ce in ce mai dese.

Si, nu in ultimul rand, de o mare importanta este eficienta energetica. In functie de consumul de energie si de apa, masinile se claseaza pe o scala de la A la A+++, cele din urma fiind mai scumpe, dar si oferind posibilitatea economisirii de resurse.

Masina de spalat, un aparat care ne face existenta mai confortabila
Masini de spalat rufe | Recomandarile akoom

In articolul de fata incercam sa-i ajutam pe cei care sunt in cautarea unei noi masini de spalat rufe sa faca cea mai buna alegere. Mai jos aveti si reducerile la diferitele tipuri de masini de spalat rufe.

Centrul de preferințe pentru confidențialitate