Laptop ieftin Acer Aspire ES1-531-C81K – cel mai bun dintre cele pana in 1.000 lei

Primul lucru pe care ti-l spun despre laptopul Acer Aspire ES1-531-C81K este pretul. Costa sub 1.000 de lei, iar daca te grabesti sa-l cumperi cat este in promotie il poti avea si cu mai putin de 900 lei!

Vezi aici reducerea oferita de eMAG

Am ales sa incep astfel prezentarea acestui laptop pentru a ne pozitiona correct si confortabil fata de un laptop bun, util, dar fara pretentiile pe care le putem avea de la un laptop care costa macar 2.000 de lei.

Laptop ieftin, dar bine gandit

Laptopul Acer Aspire ES1-531-C81K este un device extrem de bun pentru activitati precum navigat pe internet, folosire de aplicatii din suita Office, vizionat de filme si ascultat de muzica. Normal, merg si ceva jocuri pe el, are un procesor detsul de bun, dar si RAM suficient, insa e bine sa nu exageram la acest capitol.

Pana la urma, un laptop ieftin precum Acer Aspire ES1-531-C81K se dovedeste a fi un campanion perfect pentru activitatile de birou, sau un laptop care sa ne asigure divertismentul in familie. Nu mai spun ca, la pretul acesta, laptopul poate fi achizitia ideala daca avem in vedere sa luam un asemenea calculator pentru un copil. Il poate ”zapaci” in voie, nu riscam foarte mult data fiind suma pe care am cheltuit-o. In plus, laptopul este si extrem de robust, asa ca nu va avea de suferit din cauza neatentelor zdruncinaturi la care sunt supuse cam toate device-urile ce ajung pe mana copiilor.

Dar hai sa vedem si ce dotari tehnice a mobilizat Acer pentru acest laptop ieftin.

Partea de procesare este asigurata de un Dual Core Intel Celeron de 1,6 Ghz, ajutat asa cum spuneam si mai sus de 4 GB RAM DDR3. O combinatie eficienta, bine punctata de cei 4 GB RAM (daca ar fi avut doar 2 GB RAM sunt convins ca un astfel de laptop ar fi avut destule probleme).

Limitarile pentru jocuri mai pretentioase sunt date de faptul ca memoria video este una integrata, insa o memorie video dedicata ar fi marit considerabil pretul de achizitie. Asa, daca vrem un laptop ieftin putem accepta acest compromis, pana la urma cu nici 1.000 de lei nu cumparam o statie grafica sau un super computer pentru jocuri, nu?

Partea de stocare este si ea bine pusa la punct, gasim un hard de 500 GB. Spatiu destul pentru un sistem de operare decent si salvarile de rigoare (jocuri, filme, poze, chestii de lucru etc.). Trebuie avut in vedere si faptul ca, la achizitionare, laptopul Acer Aspire ES1-531-C81K vine preinstalat cu un sistem de operare Linux, asa ca daca nu aveti o licenta Windows disponibila va trebui sa va ganditi sa achizitionati una.

Display generos pentru Acer Aspire ES1-531-C81K

Ca si display, laptopul Acer Aspire ES1-531-C81K ne ofera un HD LCD de 15,6 inch, un ecran foarte bun, odihnitor, asa ca sesiunile prelungite pe facebook sau lucrul la tabele si worduri nu va vor deranja foarte tare.

Dincolo de ecranul foarte bun, laptopul vine cu un pachet ce completeaza experientele multimedia. Astfel, are doua difuzoare stereo, webcam, dar si un microfon integrat. Nu sunt lucruri noi, amazing, dar sunt acele detalii care ne-am astepta sa lipseasca de la un laptop ieftin.

Vezi toate detaliile tehnice si mai multe fotografii

Laptopul Acer Aspire ES1-531-C81K cantareste destul de mult, 2,4 kg, achizitionarea unei genti laptop ar trebui sa tina cont si de acest aspect. Am asa senzatia ca au inceput sa se fabrice genti laptop din ce in ce mai fragile, facute parca pentru a purta mai mult tablete si mai putin laptopuri mai greoaie precum este si modelul de fata…

Cam asa se prezinta un laptop ieftin, poate unul dintre cele mai bune de pe piata – daca e sa ne referim strict la pretul de cumparare. Bineinteles, asteptarile nu pot fi extrem de mari, va spun doar ca este un laptop decent, bine articulat si care beneficiaza de garantia Acer, unul din marii producatori de laptopuri la nivel global.

Iar daca-ti doresti si tu un laptop ieftin, te invit sa iei in calcul si modelul Acer Aspire ES1-531-C81K, nu inainte de a-ti spune sa vezi si care sunt alternativele actuale. Sincer, insa, eu nu am gasit un corespondent mai bun din punct de vedere calitate/pret, asa ca-l recomand linistit.

9.6 Total Score
Un laptop ieftin, convingator

Modelul Acer Aspire ES1-531-C81K este un laptop mai mult decat decent. Daca vreti un laptop ”cuminte”, care sa te ajute la treburi ce nu necesita mari performante tehnice, acest model este extrem de potrivit. Pretul este un mare atu in favoarea achizitiei, fiind unul dintre laptopurile sub 1.000 de lei care pe noi ne-au convins.

Design
9.4
Tehnologie
9.5
Pret
9.8