Laptop Acer Aspire E5-573G-56KR: raport bun calitate – pret

Care este rolul unui laptop bun? Un laptop bun este acela care este capabil sa ofere pentru utilizatorul sau o experienta placuta, indiferent de task-urile solicitate: vizionare de filme, seriale, clipuri muzicale, jocuri cu o grafica mai mult sau mai putin performanta, scriere si editare de documente, prelucare de imagini si fotografii, dezvoltare de programe si aplicatii, si lista poate continua. Insa, putine sunt modelele capabile sa faca acest lucru.

De regula, exista laptopuri care fie au capacitatea de a oferi o imagine clara, datorata placii video, fie de a rula rapid programe, datorita procesorului, fie de a avea o memorie de stocare generoasa, datorita hard disk-ului, fie de a veni cu pret accesibil care sa le faca potrivite pentru mai multe categorii de clienti. Insa, exista si exceptii. Exista laptopuri capabile sa satisfaca mai multe dintre cerintele enumerate anterior, iar printre ele se numara si modelul Acer Aspire E5-573G-56KR.

Vezi aici reducerea oferita de eMAG

Laptop Acer Aspire E5-573G-56KR – specificatii privind designul

laptop-acer-aspire-e5-573g-56kr-rightLaptopul Acer Aspire E5-573G-56KR este un dispozitiv cu un aspect placut. Acesta este disponibil intr-o varietate de culori si este dotat cu un display cu diagonala de 15.6 inch, de tipul HD si rezolutie 1366 x 768 pixeli. Asadar, nu incape indoiala ca experienta multimedia va fi una cu adevarat de nerefuzat, mai ales ca din dotari nu lipseste nici sunetul capabil sa redea totul intr-o maniera realista. Mai mult decat atat, acest model este unul perceput drept elegant, gratie marginilor rotunjite la colturi si ridicarii cu usurinta a capacului (folosindu-se o singura mana).

Laptop Acer Aspire E5-573G-56KR – specificatii tehnice

Laptopul Acer Aspire E5-573G-56KR functioneaza fara probleme, facand fata sutelor de provocari, datorita procesorului cu care acesta este dotat. Mai precis, este vorba de Intel Core i5, model 4210U, cu doua nuclee. Acesta are o tehnologie de 22 nm si o frecventa de 1700 MHz, cu o arhitectura Haswell. Memoria cache este de 3072 KB. Acest laptop permite turbo boost de pana la 2700 MHz, ceea ce permite o imbunatatire a performantelor.

Vezi aici toate specificatiile tehnice si pret

Memoria are o capacitate buna de 4 GB, fiind de tipul DDR3L, cu o frecventa de 1600 MHz si sloturi 2/1. Hard disk-ul are si el o capacitate de 500 GB, la o viteza de rotatie de 5400 rpm si un tip de stocare HDD. In cazul in care memoria hard disk-ului se dovedeste insuficienta, se poate apela oricand la un hard disk extern. Desi, pentru utilizatorul obisnuit, 500 GB se dovedesc suficienti.

Placa video dedicata are o capacitate de 2048 MB, cu o memorie DDR3 si este de tipul NVIDIA GeForce 920M. Porturile sunt si ele suficiente: un port HDMI, o iesire audio, un RJ-45, un port USB 2.0, 1 port VGA si doua porturi USB 3.0. Spre deosebire de USB 2.0, USB 3.0 permite un transfer mult mai rapid al datelor.

Dintre lucrurile care merita mentionate atunci cand vine vorba de acest model de laptop face parte si camera HD care permite o comunicare buna pentru videoconferinte sau socializare pe site-urile de profil. De asemenea, pretul nu este deloc un aspect de neglijat. Acesta este specific mai multor tipuri de clienti, tinand cont de factul ca producatorii au stabilit un raport excelent calitate-pret.

Laptop Acer Aspire E5-573G-56KR cu procesor Intel® Core™ i5-4210U 1.70GHz, Haswell™, 15.6", 4GB, 500GB, DVD-RW, nVIDIA® GeForce® 920M 2GB, Linux, Gray

9.3 Total Score
Un laptop excelent, pana in 2.000 lei!

Acer Aspire E5-573G-56KR este un laptop foarte bun pentru cei care au nevoie de un instrument productiv. Se misca foarte repede, gratie celor 4GB RAM, are spatiu de stocare suficient, iar procesorul Intel i5 ii ofera putere de procesare maxima. Pretul este foarte bun, akoom poate fi cumparat si cu o reducere semnificativa.

Tehnologie
9.2
Design
9.3
Pret
9.3