Frigidere side by side, mai mult spatiu, mai multa utilitate

Frigiderele au fost considerate, pentru multa vreme, doar niste electrocasnice mari si utile, dar a caror diversitate era una redusa. Iar atunci cand culoarea era singura alegere ce putea fi facuta, era greu sa se sustina altceva. Din fericire, constructorii au inteles ca trebuie sa diversifice oferta si sa scoata pe piata modele cat mai diverse, cu caracteristici inteligente si o utilitate si functionalitate mult mai mari. Asa au aparut si frigiderele side by side, unele dintre cele mai usor de recunoscut, dar si dintre cele mai intalnite in bucatariile de pretutindeni.

Frigidere side by side – doua usi si o utilitate crescuta

Fata de frigiderele traditionale, cu congelatorul situat deasupra, modelele side by side difera substantial. Acestea isi primesc numele de la faptul ca spatiul de incarcare este impartit in doua jumatati egale pe mijlocul aparatului. Una dintre ele reprezinta frigiderul obisnuit, cealalta congelatorul. Fiecare are usa sa si aceasta asezare ofera proprietarului posibilitatea unui acces mult mai usor, chiar in acelasi timp, la ambele compartimente. Exista si modele care aloca mai mult spatiu frigiderului, dar majoritatea au proportii egale pentru cele doua.

Avantajul evident legat de aceasta impartire a spatiului este legat de congelator. Cu un frigider side by side, proprietarul nu mai este nevoit sa depuna niciun efort pentru a cauta ceea ce ii trebuie (asa cum este cazul congelatoarelor situate la unul din capetele aparatului), avand in fata sa un spatiu la care poate ajunge cu usurinta.

Mai mult spatiu pentru depozitarea mancarii

Unul dintre principalele motive pentru care frigiderele side by side sunt atat de indragite este acela ca ofera mai mult spatiu de depozitare. Daca pe rafturi acesta nu depaseste cu mult capacitatile unui frigider normal, modelele side by side au usi mult mai incapatoare, care pot face cu adevarat diferenta. Acelasi lucru se poate spune si despre congelatoare, mai ales despre cele care ofera un spatiu egal cu cel al frigiderelor.

De asemenea, modelele side by side pot fi pe placul celor care au putin spatiu in bucatarie. Usile, fiind duble, sunt de mai mici dimensiuni si, de aceea, bucatariile de dimensiuni mici pot profita foarte mult de pe urma unui astfel de frigider. Spatiul ocupat este, insa, mai mare decat in cazul unui frigider obisnuit, asa ca fiecare cumparator trebuie sa calculeze bine atunci cand cauta un astfel de frigider.

Alaturi de clienti inca din anii ‘60

Una dintre disputele frecvente de pe piata frigiderelor este cea dintre modelele side by side si cele french door. Ambele au numeroase avantaje, insa cele side by side au istorie cu peste 30 de ani mai mare. Ele au fost inventate in 1949, dar au intrat pe piata abia peste 20 de ani. Fiind mai vechi, pretul lor este mai mic decat al frigiderelor french door, dar nimic altceva in afara de istorie nu justifica diferenta. Tehnica avansand foarte mult, modelele side by side propun sisteme moderne, precum dispensor de gheata si apa care circula prin usi, oferind clientilor toate avantajele care vin odata cu achizitionarea unui frigider modern si performant.

Frigidere side by side, mai mult spatiu, mai multa utilitate
Frigidere Side by Side | Recomandarile akoom.ro

Daca esti in cautarea unui frigider Side by Side, modelele din lista noastra ar trebui sa fie un excelent punct de plecare in vederea unei astfel de achizitii.