Cuptoare cu microunde – vedete ale bucatariei

Nu se poate spune ca inventarea, de catre Percy Spencer, a cuptorului cu microunde facea senzatie in 1946. Noua tehnologie era prea masiva si prea costisitoare pentru a conta pentru productia pe scara larga. Nici variantele ulterioare, ale anilor 1950, nu s-au dovedit mai pretabile la a face parte din gospodariile din intreaga lume. Abia in 1967 s-a gasit formula castigatoare, iar din acel moment, viata cotidiana a inceput sa nu mai poata fi imaginata fara acest aparat care usureaza enorm viata oricui.

Vezi aici cele mai populare cuptoare cu microunde

Pe repede inainte

Cuptor-cu-microunde-Beko-MWC2002MWLa Targul International de la Chicago, din 1933, se demonstra ca alimente precum carnea sau cartofii pot fi incalzite rapid intre doua placi de metal atasate la o putere de 10 kW. Nu a trecut nici macar un secol de la rudimentara demonstratie si cuptoarele cu microunde sunt un „must have” in orice bucatarie. Producatori dintre cei mai respectati lanseaza cuptoare care par sa fie tot mai mult in stare de a face totul cand vine vorba despre prepararea rapida a felurilor de mancare in cele mai bune conditii. De pilda, Beko propune cuptorul cu microunde Beko MWC2002MW, remarcabil de performant mai ales din perspectiva pretului foarte accesibil, care nu inseamna si rabat la calitate, eleganta, fiabilitate sau eficienta. Se remarca in special prin capacitatea de a pregati rapid carnea, indiferent ca este vorba despre sistemul Grill care asigura o rumenire uniforma sau de capacitatea de a dezgheta pe repede inainte, fara insa a afecta calitatile carnii.

Mai rapid, mai gustos

Cuptor-cu-microunde-Sharp-R642INEExtrem de eficient este cuptorul cu microunde Sharp R642INE, care vine de la un producator renumit pentru atentia la tehnologie. Mancarea preparata la grill este perfecta, in conditii de timp redus de pregatire. Inovativ, sistemul roteste simultan alimentele, pentru a asigura o rumenire uniforma. Puterea microundelor care ies din generator este de 800W, ceea ce face acest cuptor foarte eficient, atat din punctul de vedere al consumului de energie, cat si din perspectiva gatirii rapide. Si, pentru ca suntem in era digitala, o singura atingere este suficienta pentru alegerea ideala a dejunului pentru familie, iar afisajul electronic mentine utilizatorul in deplin control asupra stadiilor de preparare. Rapid si cu o capacitate respectabila de 20 de litri, cuptorul cu microunde Sharp R642INE permite mai mult si mai gustos in timp mai redus.

Formule castigatoare

Cuptor-cu-microunde-Samsung-ME73ANu mai este de mult o noutate felul in care Samsung reuseste sa convinga milioane de cumparatori cu produse electrocasnice de inalta calitate, dedicate pretentiosilor. Cuptorul cu microunde Samsung ME73A nu face exceptie – designul sau minimalist ascunde o putere redutabila, sistemul triplu de distribuire asigura prepararea perfecta a tuturor alimentelor, butonul Eco inseamna economie de energie in modul stand-by cu pana la 40%, functia Decongelare rapida dezgheata alimentele si rapid, dar si, foarte important, uniform, conferindu-le prospetimea de dinaintea congelarii. Iar dupa ce si-a terminat treaba, cuptorul cu microunde Samsung ME73A se prezinta cu un interior fara colturi, care inseamna curatare foarte usoara.

Cuptor-cu-microunde-Gorenje-Old-Time-MO4250CLINu in ultimul rand, cuptorul cu microunde Gorenje Old Time este o frumusete retro, cu un desen clasic ce-l va face vedeta incontestabila a bucatariei. Si nu doar din perspectiva estetica: este puternic, confortabil (20 de litri capacitate), are un grill remarcabil, care asigura toate calitatile alimentelor preparate, un timer electronic si un interior ceramic care dubleaza cu durabilitate un desen vintage ce incanta de la prima vedere.

Vezi aici promotiile la cuptoare cu microunde

Cuptoare cu microunde – vedete ale bucatariei
Cuptoare cu microunde, produse recomandate

In lista de mai jos gasiti cele 4 modele de cuptoare cu microunde prezentate in acest articol. Multe dintre ele se bucura de reduceri foarte mari in aceasta perioada, asa ca nu uita sa le verifici pretul.