Cum alegem cel mai bun espressor? Sfaturi si preturi

Cum alegem cel mai bun espressor, data fiind oferta extinsa a pietei, care implica, totusi, o selectie riguroasa?

In cunostinta de cauza

Exista banale cafetiere mascate sub numele de espressor, asadar de ocolit daca suntem in cautarea calitatii. Aceasta este de gasit la aparatele care functioneaza cu capsule (Lavazza, Dolce Gusto etc), care se remarca prin preturile accesibile, rapiditate, simplitate in utilizare si curatenie.

In fruntea celor care opteaza pentru cea mai inalta calitate se afla espressoarele semiautomate (Francis, Bezzera, Quick Mill, Rancilio). Ca marci se recomanda cele premium, Lelit, Gaggia, Ascaso, Expobar, Isomac, Vibiemme, ECM etc, carora li se adauga mult mai cunoscutele DeLonghi, Krups, Rohnson, Zelmer.

Promotie la espressoarele DeLonghi

Cunoscatorii stiu ca in cazul unui espressor de calitate, prima verificare este in cazul capului portafiltrului, care trebuie sa fie din otel sau bronz cromat, iar in interiorul lui trebuie sa intre o sita metalica. Nu uitati de accesorii ca presatorul, cana speciala pentru spumarea laptelui, picuratorul etc.

Pentru toate buzunarele

Cei cu buget mediu pot opta pentru brandurile Philips, DeLonghi sau Bosch, in variante manuale sau automate. Iata principalele lor caracteristici: presiune ridicata care scoate totul din cafea, pana la ultima picatura de aroma, sisteme de preincalzire si reumplere, capacitatea de a realiza o spuma cremoasa si parfumata, care va face din cafea unul dintre cei mai buni si mai savurosi companioni ai fiecarei zile. In plus, sunt aparate ergonomice care gestioneaza in mod inteligent consumul de energie si sunt atat de usor de utilizat si atat de curate incat prepararea cafelei devine un ritual si un binevenit moment de relaxare.

Espressoare de brand la cele mai mici preturi

Farmecul incorporabilelor

Pentru cei cu pretentii mari deopotriva functionale si estetice exista o gama de espressoare incorporabile care pot fi vedete ale designului si campioni ai gustului. Aici intra cele din gama Miele sau Whirlpool, cu rasnita, touch control, capacitate mare si consum redus, unele pe baza de capsule, altele pe baza de cafea boabe si care toate au un aspect de exceptie, o fiabilitate garantata si, nu in ultimul rand, un rezultat cu adevarat savuros.

espressor-mieleDe pilda, Espressorul MIELE model CVA 6805 este o uzina: prepara espresso, cappuccino, caffé latte, latte macchiato, apa fierbinte, lapte fierbinte, spuma de lapte. Functionalitatea include usa ComfortDoor cu balamale pe partea stanga, maner al usii ascuns vederii, One Touch for Two (posibilitatea de preparare a unei portii duble); are de asemeni incalzitor de apa instant la presiune de 15 bari, posibilitate de programare a pana la 10 profiluri de utilizator, este prevazut cu programarea orei de pornire si oprire automata, cu program automat de curatare, sistem de lapte Easy Click, CupSensor (functie de detectare a marginii cestii), Afisaj M-Touch, indicatori de reumplere a rezervoarelor de apa si cafea, posibilitate de racordare la reteaua de apa si de reglare a gradului de macinare. Regimul de functionare cu cafea boabe sau cafea gata macinata il face imbatabil pentru orice pretentii si orice grad de complexitate a solicitarilor.

Cele mai bune espressoare incorporabile

Asadar, pe o piata cu o gama atat de extinsa de oferte, poti alege intotdeauna espressorul ideal daca esti in cunostinta de cauza si te orientezi dupa produsele brandurilor care ti-au confirmat si altadata prin calitate.

Tags: