Carti de Black Friday – O biblioteca pentru toti

Nu exista nicio camera din nicio casa care sa nu poata fi insufletita de carti, asa cum nu exista nicio minte care sa fie intreaga fara ele. Mai presus de toate statisticile si toate avertismentele alarmante (sau doar alarmiste) care ne spun ca nu citim chiar noua, generatiilor care facem bestseller-uri din toate cartile care merita acest statut, exista un adevar: cartea este piatra de temelie a acelei bogatii pe care nu o vei pierde niciodata: cea spirituala.

Investitie minima, efecte colosale

Black Friday este ocazia perfecta pentru toata lumea sa se intoarca o data in plus, poate mai mult decat in restul anului, la cărţi, „prieteni reci, dar sinceri”, cum le numea un mare spirit. Si pentru ca in orice etapa si orice moment al vietii tale exista o carte care sa-ti poata fi alaturi, pentru ca rasfoirea sau cititul sunt preocupari care inseamna castig pe toata linia, merita sa faci o investitie minima cu efecte atat de colosale intr-o zi in care reducerile la carti le fac atat de accesibile incat nu se poate invoca nicio scuza ca sa nu-ti faci o biblioteca de toata frumusetea.

Ai de unde alege, slava Domnului. Iti place provocarea intelectuala, scriitura moderna, esti un om al timpului tau din perspectiva lecturilor preferate? Iata, deja cu pret redus exista „Insula Pierdutilor – Descendentii”, de Melissa De La Cruz. Cu doua decenii in urma, toti cei rai au fost izgoniti pe Insula pierdutilor, un fel de puscarie sinistra din care acestia sa nu poata scapa. Deposedati de toate puterile lor malefice, acestia traiesc in izolare, uitai de toata lumea. Dar ce face toata lumea cand are in jur doar bine? Iata o intrebare…

Comori cu dedicatie

Si tot o intrebare de mileniu trei: este posibila si pe deplin satisfacatoare o „Iubire virtuala”, asa cum incearca sa descrie Daniel Glattauer din clipa in care Leo Leike si Emmi Rothner incep o corespondenta prin posta electronica, de tipul: „Draga d-na Rothner, ma bucur atat de mut ca mi-ai raspuns!… Chiar ai cautat informatii despre mine pe Google? Sunt flatat!”. Si lucrurile merg mai departe… Unde?

Ai nevoie de explicatii din trecut pentru o corecta proiectie asupra viitorului? Fa apel la ; parca niciun autor nu este mai decis decat el sa-ti arate unde poate duce razboiul si cat de tare realitatea „bate” fictiunea. Daca ai nevoie de provocari spirituale, de lamuriri pentru eul interior care te macina cu intrebari existentiale, un clasic ca Dostoievski este cea mai buna alegere, mai ales daca afara ninge puternic si esti la momentul de bilant numit Anul Nou… oricare. Un titan al literaturii ruse cu gandurile lui in casa ta iti va face mult mai mult bine decat multe emisiuni facile de divertisment. Bineinteles ca pentru leacurile necesare sufletului trebuie sa-l ai in biblioteca de Black Friday pe Coelho, cu atmosfera aceea pe care numai el stie s-o creeze. Inutil de adaugat ca toate aceste comori cu dedicatie pentru tine sunt de pea cum la preturi foarte atractive, de Black Friday fiind usor de imaginat ca vor fi si mai convenabile.

Surprindere si total amuzament

Pentru serile in care vrei pur si simplu sa aprinzi veioza, sa te cuibaresti in pat si sa te amuzi, ai posibilitatea sa cumperi la pret redus de acum „O istorie culturală a toaletelor”, de Roger Henri Guerrand. Mai exact, cea mai fireasca dintre chemarile naturii este foarte luata in serios de un autor care considera nedrept ca un aspect atat de important a fost neglijat in toate culturile. In fond, nu-i asa, nu a fost deloc placut sa se descopere la un moment dat ca maretul Versailles nu avea toalete proiectate in interior! Vei descoperi cu surprindere si spre un total amuzament documente guvernamentale foarte serioase si preocupari la cel mai inalt nivel pentru acest subiect delicat.

Sau poate vrei iubire… multa iubire… Foarte bine. Cu o reducere substantiala, de Black Friday ai posibilitatea sa-ti pui in biblioteca o colectie de 15 iubiri de poveste, printre care „Cand inima dicteaza”, de Johanna Lindsay, „Secretele unei doamne”, de Julie Garwood sau „Logodna in inalta societate”, de Christina Dodd.

Bijuterii literare

In aceeasi panoplie de volume pentru toate momentele si etapele vietii tale sunt carti ca „Minciuni pe canapea”, de Irvin D. Yalom, daca vrei sa-ti faci o idee despre relatia psiholog-pacient intr-o lume in care povestea asta are conotatii mai puternice decat s-ar fi crezut vreodata, o naraţiune fabuloasa ca „Dragostea in vremea holerei”, de inegalabilul Gabriel Garcia Marquez, care face dintr-o poveste simpla de fidelitate un roman de dragoste ce cu siguranta va strabate erele, bijuteriile literare ale lui Albert Camus, adunate in volumul „Strainul. Ciuma. Caderea. Exilul si imparatia” (pana la urma, exista carti la al caror pret nici nu te mai uiti…) sau adevarul despre „Podul spionilor”, de Giles Whittell, jurnalist care si-a facut o datorie din a lasa lumii marturii despre primul si cel mai celebru schimb de prizonieri dintre Est si Vest de dupa al Doilea Razboi Mondial.

Nevoia ta de cultura nu va scapa o ocazie de reduceri la carti ca Black Friday 2015!