Boluri – Inspiratie, creativitate, functionalitate

Undeva prin Evul mediu, oamenii au inceput sa se gandeasca la faptul ca nu doar vinul merita sa stea in carafe scumpe, bogat impodobite, ci si mancarea trebuie sa fie aranjata pe platouri rafinate, care sa imbie la a sta la masa si sa stimuleze apetitul. De aici pana la a manca elegant cu ajutorul tacamurilor si a ajunge la concluzia ca supa are nevoie de boluri nu a mai trecut foarte mult timp.

Boluri cu desene rafinate

boluri julie

Boluri Julie

De ce ne plac bolurile? Pentru ca trasatura ancestrala din fiecare dintre noi ne trimite cu gandul, chiar si la nivel de subconstient, la strachinile bunicilor. Bolurile moderne au in ele ceva din vasele acelea de ceramic in fata carora nu rezistam niciodata atunci cand sunt targuri traditionale. Nu este de mirare, in aceste conditii, ca nu mai exista casa moderna fara aceste variatiuni pe teme strabune cu care personalizam fiecare masa. In functie de gust, de ambient sau de functionalitate ori numar de persoane la masa, bolurile sunt vedetele oricarei supe-creme de broccoli sau oricarei ciorbe de fasole. Ele sunt si repere estetice foarte usor de combinat sau de pus in valoare, prin ele insele sau prin ceea ce contin, de la migdale la bomboane sau felii de cascaval.

Ne plac asadar bolurile pentru ca sunt versatile, pentru ca ne arata creativitatea foarte usor, pentru ca ne leaga sentimental de ai nostri din trecut si, nu in ultimul rand, pentru ca sunt extrem de functionale.

Exista boluri cu desen stilizat, cum ar fi „Julie”, un amestec de clasic si modern catre te va incanta. La fel de inspirat decorate sunt si modelele „Fanny”, cele doua „Karine”, bolurile „Laura” sau setul de patru boluri „Cecile”, toate acestea avand desene rafinate, de o discreţie aparte, unele de inspiratie nordica, altele pur si simplu inspirate.

Adaptabile oricarei combinatii

boluri alberte

Boluri Alberte

Bolurile in relief sunt o alta categorie de obiecte care pot personaliza ambientul mesei tale. Simplitatea lor uni le face foarte adaptabile oricarei combinatii coloristice si vor arata minunat pe o fata de masa alba. Bolul „Alberte”, simplu sau in setul nude – verde – gri, de exemplu, va pune in valoare textura supei si va arata excelent langa paharul cu vin rosu. La fel bolurile „Olivia”, nude si ceramica, sunt foarte potrivite si ca decoratiuni: umple-le cu alune sau cu fistic prajit si vor fi vedetele mesei de sarbatori, mai ales daca plasezi si berea langa ele.

Mai ai la indemana bolurile simple „Carla”, ingenios concepute doar cu interiorul puternic colorat si care te pot inspira, de exemplu, sa pui apa cu petale de trandafiri in ele, pentru clatitul degetelor dupa o masa sofisticata.

Ai o optiune de boluri pentru copii, „Bird”, mai exact patru boluri cu pasari pictate care cu siguranta vor starni si interesul si apetitul micutilor de fiecare data. Iar pe bolul aperitiv cu doua compartimente din lemn acacia vor sta exceptional cateva felii de slana si de carnat de casa, plus cateva masline si doua fire de ceapa verde. Cu sau fara horinca, tot vor arata excelent la masa ta.