Aspiratoarele, mereu aproape de clienti

aspirator-filtrare-prin-apaPrimul aspirator automat a aparut in 1901 si, de atunci, aceste aparate electrocasnice au devenit unele dintre cele mai utile unelte care ne populeaza casele. Si chiar daca utilizarea lor tot presupune ceva efort, ele sunt cu siguranta binevenite atunci cand vine vorba despre curatarea podelelor si a covoarelor. Atat de mult, incat cu greu ne putem imagina viata fara aspiratoare, stricarea lor devenind un eveniment negativ cu care greu ne putem impaca.

Ca in cazul oricarui aparat electrocasnic, diversitatea aspiratoarelor a crescut foarte mult fata de acum 100 de ani, astazi existand modele de diferite dimensiuni, manuale, complet automate si cu diverse moduri de functionare. Din punct de vedere al aspectului, aspiratoarele pot fi:

Aspiratoare verticale, populare peste ocean

aspirator-stickAcestea sunt asipratoarele preferate ale americanilor, la noi nefiind insa atat de raspandite. Sunt de preferat de catre cei care nu doresc sa se aplece atunci cand curata podelele dar, din pacate, nu pot ajunge in foarte multe locuri. O varianta a acestora este aspiratorul tip stick, care arata la fel, dar este mai usor si nu are la fel de multe dotari.

Aspiratoare “canister”, cele mai intalnite in magazine

Sunt modelele pe care ni le imaginam atunci cand ne gandim la aceste electrocasnice. Avand un furtun atasat de compartimentul in care se gaseste motorul si rezervorul pentru praf, ele sunt mai versatile, putand ajunge in locuri mai stramte si beneficiaza enorm de pe urma diverselor accesorii. Cu sac sau fara, ele sunt si destul de ieftine, pretul lor de pornire fiind in jur de 100 de lei (dar se pot si scumpi, in functie de producator si dotari). Vezi aici cele mai bune oferte la aspiratoarele „canister”.

Aspiratoare speciale, pentru cei care cauta ceva deosebit

Aici este vorba despre aspiratoarele de mana (acestea au dimensiuni foarte mici, sunt usor de manevrat, potrivite pentru spatii mici, dar nici nu au o putere deosebita) si robotii de aspirat (care curata podele, fiind un supliment excelent pentru aspiratoarele traditionale). Ambele tipuri de aparate au preturi variabile dar, in anumite conditii, acestea merita cu siguranta achizitionate.

O alta clasificare poate fi realizata in functie de modul in care aspiratorul curata si de tehnologia utilizata pentru aceasta. Astfel, pot exista:

Aspiratoare cu sistem de filtrare prin apa, pentru o curatare mai sanatoasa

aspiratoare-cu-sacPractic, in cazul acestor modele, praful este filtrat cu ajutorul apei, ceea ce face ca aerul rezultat sa fie mai usor de respirat si mai sanatos pentru cel care face treaba. In plus, aceste modele pot fi folosite si pentru tapiterii si alte materiale textile. Partea negativa este ca ele sunt mai scumpe, dar si mai grele.

Aspiratoarele cu spalare, modernitatea la tine acasa

Pentru cei care doresc o curatare completa a suprafetelor, achizitionarea unui astfel de aspirator este recomandata. Fata de cele cu curatare uscata, acestea si spala podeaua sau curata covoarele, asigurand un plus de eficienta si niste suprafete mai curate. Si acestea sunt mai scumpe si mai grele decat cele obisnuite (avand si rezervoare pentru apa si detergent), dar investitia se poate dovedi una inspirata in cel mai scurt timp. Vezi aici preturile

Aspiratoarele, mereu aproape de clienti
Ai nevoie de un aspirator nou? Recomandarile akoom.ro

In functie de nevoia fiecaruia, dar si de bugetul disponibil, alegerea unui aspirator nu ar trebui sa fie o corvoada. In lista de mai jos iti prezentam cele mai bune oferte la cele mai populare tipuri de aspiratoare

Comenteaza si tu!

Leave a reply